Skip to content

Business Analist

Utrecht, Utrecht, NederlandConsultancyua74s

Functieomschrijving

Word jij enthousiast van klantbediening en procesverbetering?

Leg jij graag een verbinding tussen business en technologie?

Dan zoeken wij jou!

Wat ga jij doen?

Als business analist achterhaal je de behoeften van de stakeholders en heb je een vormende rol bij het afstemmen van gebruik en inrichting van oplossingen voor het optimaliseren van klantinteractie processen. Zo help jij onze klanten bij het continu verbeteren van hun klantbediening. Jij richt je in jouw werk altijd op klantprocessen, al dan niet toegespitst op een specifieke afdeling of business unit zoals: marketing, e-commerce, sales of service.


De nadruk in jouw werk ligt op het identificeren, verifiëren en valideren van de behoeften van de business als de opdrachtgever. Deze behoeften communiceer je vervolgens, bij voorbeeld in de vorm van user stories, naar het projectteam dat de technologische oplossing implementeert.


Ook kan het zijn dat jij de Business Process Owner (of Lead) ondersteunt met het optimaliseren van processen. Samen met medewerkers uit de business operatie breng jij dan klantprocessen in kaart, achterhaal je knelpunten, en doe je voorstellen voor verbetering.

Een andere keer neem jij een business unit of afdelingsmanager bij de hand om tot een betere operationeel performance te komen. Met jouw analyses maak jij inzichtelijk welke informatie ontsloten moet worden, hoe processen beter op elkaar kunnen aansluiten en hoe deze nog beter aangestuurd kunnen worden.

Ongeacht de rol die je invult, zijn er een aantal activiteiten waar je je eigenlijk altijd wel mee bezig houdt:

 • Inzicht geven in problemen, behoeften, doelen en oplossingen: het analyseren en beschrijven van bedrijfsprocessen en werkwijzen, als ook het verzorgen van bevindingen en aanbevelingen ter verbetering, optimalisatie en/of vernieuwing.
 • Het maken van de vertaalslag van business behoeften, zodat een functioneel consultant deze kan vertalen naar de functionele eisen t.b.v. de inrichting en/of ontwikkeling van de oplossing.
 • Het faciliteren van samenwerking met stakeholders: je (h)erkent en communiceert (potentiële) risico’s met stakeholders, en je draagt zorg voor een gezamenlijk beeld van het gemeenschappelijk doel.
 • Je wendt jouw operationele kennis en ervaring van een specifiek klantproces aan om onze klanten voorwaarts te helpen.

Vereisten

Wat zoeken wij?

 • Ten minste 5 jaar aantoonbare ervaring als Business Analist (of soortgelijke rol);
 • Een universitair denk- & werkniveau, bij voorkeur heb je afgeronde opleiding in een bedrijfskundige richting.
 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
 • Kennis van en ervaring met gestructureerde methoden voor het modelleren en analyseren van processen, zoals BPMN, Use Cases, Sequence Diagrammen e.d.
 • Je hebt een bewezen achtergrond in het verbeteren/optimaliseren van klantprocessen.
 • Je beschikt over een didactisch inzicht.
 • Je hebt kennis van klantinteractieprocessen en bij voorkeur ook van hoe een adequaat CRM klantbediening kan verbeteren.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Agile, werken in SCRUM teams.
 • Als je kennis van en ervaring hebt met architectuurprincipes (zoals IAF, TOGAF of DYA) is dat een pré.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Utrecht, Nederland
Consultancy

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Utrecht, Nederland
Consultancy

Wat bieden wij jou?Hybride werken

Je brengt een aantal dagen (ongeveer 2) door in onze jungle op kantoor of op locatie en een aantal dagen vanuit huis in je natuurlijke habitat.

Flexibele werkuren

Je kunt een ochtendvogel of een nachtbraker zijn - zolang je de klus maar afmaakt en je afspraken nakomt, beoordelen we je werkritme niet (werktijden tussen 08:00 en 19:00).

Thuiswerkbudget & vergoeding

Rijk uitgerust met een thuiswerkbudget (€ 600) om je eigen apenrots in te richten.

Mobiliteitsregeling

Zwaai jezelf van de ene klant naar de andere met een leaseauto of maak gebruik van de reiskostenvergoeding (€ 0,21 p/km en een vergoeding per maand voor gebruik eigen vervoer).

25-28 Vakantiedagen

Elk jaar krijg je de kans om een pauze te nemen van je werk en de wereld buiten de jungle te verkennen.

Laptop & Telefoon

Blijf verbonden en in de picture met een smartphone(twv € 750,-) en laptop (keuze uit selectie) die het waard zijn om over de savanne te reizen.

Winstdeling

Als de stam floreert, doe jij dat ook! We delen samen in onze successen d.m.v. een jaarlijkse winstdeling! (Richtlijn is 10% van het operationeel resultaat)

Persoonlijk trainingsbudget

Blijf groeien en evolueren met een persoonlijk studiebudget (€ 1.500, - en 2 studiedagen per jaar): want de enige manier om hoger in de foodchain te komen is door te blijven leren en je aan te passen!

Gids nodig bij je zoektocht?

Sophie - CX Consultant

Sophie vertelt je graag in 15min over haar avontuur bij Acorel!

Benieuwd naar onze cultuur?

Bekijk dan onze brandmovie of ontdek meer over onze oase!

Staat er geen vacature voor jou bij?Herken je jezelf in een of meerdere van bovenstaande omschrijvingen, maar wil je eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail of neem contact op met onze recruiter:

 

Corporate Recruiter